PLEIN THEATER presenteert: Swart Gat/ G̶o̶u̶d̶e̶n̶ ̶E̶e̶u̶w̶ van 1 juli t/m 31 juli 2020

! Curator Annemarie de Wildt schreef voor LNSV een recensie over de voorstelling. Lees het hier.


Een theatrale installatie over de Marronse cultuur uit Suriname en het Amsterdams slavernijverleden, door Tolin Erwin Alexander en Berith Danse.

“Juist nu een onderwerp als racisme wereldwijd de aandacht heeft willen wij via de kunst van performance, theater en verbeelding inzichten tonen tot de subtiele werking van racisme, uitsluiting, mainstream denken en het diepgewortelde apartheidshandelen dat eruit voortkomt.” – Berith Danse

beeld: PLEIN THEATER


Tolin Erwin Alexander, van origine Marron uit Suriname, is theater en filmmaker (IDFA Documentaire Stones Have Laws 2018 en Lofzang op de Vrijheid 2018). Zijn werk wordt getypeerd door het zichtbaar maken van de cultuur van de Marrons in Suriname en daarbuiten via theater en documentaires. Als ‘Artist In Quarantaine’ werkt Tolin Alexander vanuit Ecuador aan het project.Swart Gat/ Gouden Eeuw Eeuw (Dunguu olo – katibo-ten) is een theatrale installatie over een onbekend deel van de Nederlandse cultuur en geschiedenis, die van de Marrons, in de vorm van een coronaproof labyrint in het PLEIN THEATER.
Berith Danse is naast directeur van PLEIN THEATER ook theatermaker en natuurgeneeskundige. In 2001 deed Berith Danse al een diepgaand onderzoek naar het Nederlands Slavernij verleden in Suriname, Ghana, Senegal, Amsterdam en Zeeland en de culturele bronnen die verwijzen naar het waargebeurde verhaal.

Gedurende de vier weken zijn er ook lezingen en workshops te volgen op zoom met Tolin Erwin Alexander en workshops op het Sajetplein over botanie en medicinale planten door Berith Danse.
 

Tickets kunnen alleen online gekocht worden op de gewenste datum en tijd. De route duurt ongeveer 20 minuten en is individueel te bezoeken.

%d bloggers liken dit: